У САП визнали, що слідство у "справі Манафорта" стоїть на місці

У Спеціалізованої антикорупційної прокуратури немає підстав для оголошення підозри у справі виплат Партією регіонів американському політтехнологу Полу Манафорту

Про це в інтерв'ю DT.UA повідомив голова САП Назар Холодницький.

"На сьогоднішній день підстав для оголошення підозри, тим більше Манафорту, немає", - заявив він.

За словами Холодницького, в "амбарній книзі" Партії регіонів всі підписи в графі отримання грошей схожі, і встановити особу, яка залишила свій підпис замість Манафорта, зараз неможливо. "Всі підписи більш або менш схожі. Але хто розписувався - невідомо, там просто підпис. Це просто розчерк невідомо кого", - сказав прокурор.

При цьому він звернув увагу на те, що підписів самого Манафорта у документах "чорної бухгалтерії" немає. "В "амбарній книзі" є тільки прізвище Манафорт. І немає жодного його підпису. Завтра можуть з'явитися такі ж скани, тільки щодо Валентини Самар на три мільйони доларів. Може ж таке бути? Або щодо Холодницького, або Ситника. Дуже вигідно зараз робити такі скани", - наголосив він.

Керівник САП додав, що розслідування епізоду незаконних виплат з "чорної каси" регіоналів Манафорту знаходиться на тій же стадії, що й три місяці тому.