Нищук, ONUKA та "Поводир". Як в Польщі проходить Український Тиждень

В польському Гданську проходять Дні культури України та 40-й український ярмарок, який організований союзом українців Польщі

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зокрема, 19-24 листопада Гданський Шекспірівський Театр спільно з Консульством України в Гданську, в рамках циклу Театри Європи, презентують фестиваль Український Тиждень в Гданському Шекспірівському Театрі. У насиченій програмі вистави, концерти, візуальне мистецтво, перегляд фільмів та інші мистецькі заходи.

Як повідомляє прес-центр Міністерства культури, головна програма — театральна. Перегляд української культури розпочнеться двома виставами київського Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка — ''Ерік XIV'' та ''Щоденники Майдану''. 

Також під час Українського Тижня буде представлено комедію "Сталкери" від Павла Ар'є, режисер-постановник Стас Жирков, у якій територія зони відчуження Чорнобильської АЕС стає метафорою для України, жителі якої мріють про Європейський Союз і НАТО стільки, скільки один із героїв мріє про Макдональдс.

Закриє  програму Українського Тижня концерт гурту ONUKA — популярного українського музичного електронного проекту музикантів Наталії Жижченко, Євгена Філатова і KOOQLA.

Програму Українського Тижня доповнять перегляди сучасного українського кіно (''Хайтарма'', ''Плем'я'', ''Поводир''), зустріч із режисерем Олесем Саніним та зустрічі-лекції в рамках "Українського Калейдоскопу", де гостями будуть: Тарас Возняк, Ірина Старовойт та Олександр Бойченко. Окрім того, дегустація української кухні, туристичний альманах, заворожуюче танцювальне шоу від Даніеля Бєлкіна.