Прокуратура Південної Кореї підозрює президента у корупції

Прокуратура Південної Кореї назвала президента країни Пак Кин Хе підозрюваною у справі про корупцію, фігурантами якого раніше стали її подруга Цой Сун Сил і двоє колишніх помічників

Про це повідомляє агенство Yonhap.

У прокуратурі пояснили, що не можуть пред'явити президенту звинувачення, оскільки вона по Конституції має недоторканність і може бути звинувачена лише в заколоті або державній зраді. Проте спеціальна слідча група продовжить розслідування відносно Пак.

В адміністрації президента результати розслідування назвали «дуже прикрими», пообіцявши пізніше виступити з офіційною заявою.

Раніше Цой Сун Сил були пред'явлені звинувачення, в тому числі в перевищенні повноважень і замаху на шахрайство. Звинувачення висунули і двом колишнім помічникам Пак Кин Хе, які були пособниками Цой. В їх обвинувальних висновках сказано, що вони діяли спільно з президентом країни.

За версією слідства, Цой, будучи близькою подругою президента, змусила 53 компанії пожертвувати в цілому 65,7 мільйона доларів двом некомерційним фондам, які, ймовірно, знаходяться під її контролем. Надалі Цой спробувала перевести ці кошти на рахунки контрольованих нею фірм.

Один з помічників Пак, за версією слідства, передав Цой 180 урядових документів, 47 з яких були секретними.