Уряд Сирії відкинув план перемир'я в Алеппо

Сирійський уряд відкинув пропозицію ООН припинити тяжкі бої в Алеппо

Про це повідомляє ВВС.

Згідно з планом, східна частина міста, яку контролюють повстанці, мала б залишитися під контролем опозиції, якби повстанські бойовики відступили.

Міністр іноземних справ Сирії Валід Муаллем, який в неділю зустрівся з посланцем ООН у Сирії, назвав таку ідею порушенням національного суверенітету.

Раніше державні ЗМІ повідомили, що після того, як повстанці обстріляли школу в західному Алеппо, там загинули вісім дітей.

Активісти кажуть, що в підконтрольному повстанцям районі міста від бочкової бомби загинула сім'я з шістьох людей.

Місцеві медики кажуть, що жертви задихнулися від хлору у формі газу, яким була начинена бомба.

Однак Сирійський центр моніторингу прав людини, який базується в Британії, не зміг підтвердити, що під час нападу дійсно застосовувався газ.

Пан Муаллем відкинув план з перемир'я під час зустрічі в Дамаску з посланцем ООН Стаффаном де Містурою.

Пан де Містура запропонував уряду надати автономію і визнати місцеву владу в повстанських районах Алеппо за умови, що джихадисти покинуть місто.

Однак пан Муаллем наполіг, що державні інституції мають бути відновлені по всьому місту, тому що це - питання "національного суверенітету".

"Недопустимо залишати близько 275 000 наших людей заручниками шістьох чи сімох тисяч озброєних чоловіків. Жоден уряд у світі не погодився б на таке", - сказав сирійський міністр.

Раніше цього тижня пан де Містура застерігав, що уряд може здобути "Піррову перемогу" в Алеппо, якщо не досягне політичного порозуміння з опозицією.

Посланець ООН прибув до Сирії після дедалі частіших повідомлень про сутужне становище жителів Алеппо.

У ВООЗ кажуть, що після останнього нападу урядових військ у місті практично не залишилося діючих лікарень.