У Києві перерахують платіжки мешканцям лише 650 будинків

У Київській міській державній адміністрації заявляють, що підстав для перерахунку всіх платіжок за опалення за жовтень немає

Із такою заявою виступив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба КМДА.

"Міська влада спільно з представниками Мінрегіонрозвитку і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, провела ретельну перевірку нарахувань, у тому числі методики, яка базується на кількості опалювальних днів та температурі зовнішнього повітря. За висновками перевірки, нарахування за методикою були здійснені коректно і підстав для перерахунку немає", - стверджує Пантелеєв.

Він нагадав, що перерахунок здійснюватиметься в 650 житлових будинках, де з різних причин не були вчасно зняті показники лічильників, і мешканцям було помилково нараховано за нормативом.

За словами Пантелеєва, в будинках, де були вкрадені теплові лічильники, плата за опалення буде нараховуватися на основі показань лічильників за попередні періоди.

"Зараз ПАТ "Київенерго" проводить інвентаризацію житлових будинків, де мали місце випадки вандалізму або крадіжок. Ми проінформуємо жителів цих багатоповерхівок про подальший механізм нарахування на основі попередніх обсягів спожитого тепла", - пояснив заступник голови КМДА.

"Київ також готує пропозиції щодо удосконалення зазначеної методики, аби ліквідувати різницю в нарахуваннях між будинками, де встановлені лічильники, і там, де вони відсутні", - додав він.