Міжнародний суд у "справі Майдану" - палка з двох кінців, - Касько

Якщо "справи Майдану" передадуть до офісу Міжнародного кримінального суду, то це буде визнанням того, що Україна не здатна провести розслідування самостійно

Про це у ефірі Еспресо.TV розповів колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

За його словами, ще під час його роботи у прокуратурі організували робочу групу з адвокатами, міжнародними експертами, яка мала напрацьовувати підготовку спільних матеріалів у "справах Майдану" до Міжнародного кримінального суду.

Він відзначив, що після його звільнення, далі робота не проводилася, але той факт, що генпрокурор вирішив особисто відвідати Міжнародний кримінальний суд і донести до відома позицію - це позитивний знак.

"Принаймні попередньо генпрокурора не можна було навіть вмовити зустрітися з делегацією. Але водночас, якщо ми спрямовуємо свої зусилля на те, щоб ця справа була передана до офісу Міжнародного кримінального суду, то ми визнаємо, що Україна не здатна провести розслідування або не хоче цього зробити. Це палка з двох кінців: чи ми хочемо цього, чи продемонструємо, що ми можемо самі розібратися і розслідувати і покарати злочинців", - зазначив Касько.