Чубаров пропонує створити спеціальний орган з питань Криму

В Україні необхідно створити єдиний спеціальний орган, який займатиметься питаннями окупованого Криму

Про це заявив очільник Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від БПП Рефат Чубаров, повідомляє прес-центр БПП.

За його словами, попри те, що уряд та громадські організації напрацювали проекти постанов, які регулюють питання переміщення осіб з окупованих територій, вони досі не були ухвалені. Таким чином зміни до постанов мають бути повернуті до Міністерства з питань окупованих територій.

"Зараз є дуже велика незбалансованість різних відомств, які в тій чи іншій мірі вирішують питання пов’язані з окупованими територіями. Є міністерства, в яких коло таких питань дуже невелике, а є Міністерства в яких питання окупованого Криму є дуже актуальними, зокрема Міністерство освіти. Без єдиної координації, ці питання будуть безкінечно затягуватися", - наголосив Чубаров.

Він зазначив, що свого часу пропонував, щоб саме РНБО опікувалася питаннями анексованого півострова, адже їх необхідно кожного дня дуже ретельно збалансовувати, моніторити і вирішувати.

Чубаров додав, що наразі на півострові існує велика кількість проблем, які потребують негайного вирішення.

"До прикладу, бувають зауваження з боку СБУ, вони їх вирішують, потім знаходяться інші питання в Міноборони. Але ніхто на себе не бере обробку і взаємоузгодження різних підходів в ситуації, коли кожне відомство, як воно вважає, захищає інтереси держави в межах тих повноважень, які в нього є", - підсумував він.