Гаага високо оцінила серйозність доказів України щодо агресії Росії, - Луценко

Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі визнав серйозність доказів України у справі агресії з боку Російської Федерації

Про це в ефірі телеканалу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає "112 Україна".

За його словами, докази української сторони далі пройдуть процедури Міжнародного кримінального суду та офісу прокурора, які можуть тривати дуже довго.

"Вчора в офісі прокурора МКС ми розглядали докази того, як під час подій в Іловайську РФ ввела регулярні сили Збройних сил РФ в тил військам, порушила домовленості по зеленому коридорі, відступі наших військовослужбовців, які перебували в меншості. Маскували свою техніку під українську. Позасудові страти, тортури, викрадення людей, розстріли на місці - все це підпадає під ознаку військових злочинів і злочинів проти людяності", - розповів Луценко.

Крім того, генпрокурор зазначив, що суд в Гаазі високо оцінив надану ГПУ інформацію про розслідування злочинів режиму екс-президента України Віктора Януковича.

"Вчора на зустрічі з прокурором МКС я почув високу оцінку наданої інформації, вона сказала про серйозний прогрес у розгляді цієї справи, але ми і далі домовляємося надавати більше інформації як самостійно, так і тієї, яку запитують колеги з МКС", - повідомив Луценко.