Надсучасний американський есмінець зламався у Панамському каналі

Новий американський високотехнологічний есмінець Zumwalt зіткнувся з технічними проблемами під час проходження через Панамський канал і його відбуксирували до причалу

Про це повідомляє Defense News.

За попередніми даними, у корабля виникли проблеми з теплообмінниками в інтегрованій силовій установці, яка забезпечує електроживлення датчиків, зброї та корабельних служб.

Есмінець прямує до порту приписки у Сан-Дієго. Екіпаж корабля вже мав низку незначних технічних інцидентів, коли судно знаходилося в порту у Флориді.

Судно має інтегровану енергетичну систему, яка використовує передові асинхронні двигуни, щоб виробити до 78 мегават електроенергії, що набагато більше, ніж будь-який попередній есмінець або крейсер.

Есмінець також оснащений системою розподілу електроенергії та високотехнологічною програмно-апаратною начинкою, яка пов'язує воєдино практично всі системи на кораблі і дозволяє зменшити кількість членів екіпажу.

Zumwalt має більшу польотну палубу, що дозволяє виконувати операції з новими винищувачами F-35 та конвертопланами МВ-22.