Понад половина українців вважають безвіз із ЄС неважливим, - опитування КМІС

52% українців запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом вважають неважливим

Про це свідчать результати Всеукраїнського опитування громадської думки, проведеним Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

З 4 по 13 листопада 2016 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) на замовлення клієнта провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

На запитання "Для Вас особисто запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом є важливим чи неважливим" 40,1% відповіли, що це є "важливим". Запровадження безвізового режиму є неважливим для 52%. Ще 7,9% респондентів не змогли відповісти на запитання.

Якщо серед респондентів Західного макрорегіону 67,2% респондентів обрали варіант "важливим", то серед респондентів Центрального макрорегіону – 36,6%. У Південному макрорегіоні – 21,7%, у Східному макрорегіоні – 25,3%, на Донбасі – 17,8%.