Росія використає відеодопит Януковича для донесення своїх меседжів, - експерт

Росія використає відеодопит екс-президента України Віктора Януковича для донесення своїх меседжів щодо політичної ситуації в Україні

Про це у ефірі Еспресо.TV сказав співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Скоріше за все, Янукович під час відеодопиту просто озвучить ті тези, які будуть йому написані. Він людина несамостійна. Можна стверджувати, що Москва використає відеодопит Януковича для донесення своїх меседжів щодо ситуації у політичному полі України, щодо подій у 2013-2014 роках", - сказав Снєгирьов.

За його словами, можливість скайп-конференції з Віктором Януковичем свідчить про те, що працюють домовленості у так званому мінському форматі. Йдеться про домовленість з Росією щодо дозволу на таке спілкування з Януковичем.

  • Нагадаємо, що 16 листопада суд Ростовської області Росії відправив у Святошинський райсуд Києва повідомлення про можливість проведення допиту екс-президента України Віктора Януковича в режимі відеоконференції.
  • Захист екс-президента України Януковича запропонував провести очну ставку свого підзахисного в режимі відеоконференції з нинішнім президентом країни Петром Порошенком.
  • Святошинський суд Києва постановив провести відео-допит екс-президента Віктора Януковича та екс-командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка 25 листопада о 13:00.