Слідча група з МН17 наполягатиме, щоб катастрофу розслідували в Гаазі

Міжнародна слідча група щодо МН17 буде просити Міжнародний кримінальний суд (МКС) розглядати цей злочин як наслідок державної зради екс-президента України Віктора Януковича

Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тут (катастрофа МН17) розглядається як військовий злочин, і, ймовірно, як злочин проти людяності. Спільна слідча група чотирьох країн, зокрема й України, буде також наполягати на розгляді цієї справи в Міжнародному кримінальному суді", - сказав  Луценко.

Він пояснив, що військові злочини і злочини проти людяності на Сході України є наслідком окупації територій Росією, що в свою чергу було спровоковано зверненням екс-президента України Віктора Януковича до РФ "у спробах утримати владу" під час Революції Гідності. Україна наполягає на існуванні причинно-наслідкового зв'язку між цими подіями і просить МКС розслідувати ці факти.

Луценко додав, що українське слідство не має можливості своїми силами притягнути до відповідальності колишніх керівників держави, оскільки ті перебувають на території Росії. 

За словами Луценка, протягом року українське слідство комунікує з офісом прокурора МКС, надаючи масив доказів, щоб отримати перспективу судового розгляду в МКС.

Все по темі: Звіт щодо МН17