Януковича треба судити заочно, адже Путін його не віддасть, - Геращенко

Україна повинна розпочати процедуру заочного засудження колишнього президента України Віктора Януковича

Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявив радник міністра внутрішніх справ, депутата від "Народного фронту" Антон Геращенко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що Міжнародний кримінальний суд можна використовувати у цій справі лише тоді, коли українське законодавство не буде дозволяти засудити Януковича. Саме тому держава повинна самостійно почати процес заочного засудження.

"На сьогодні у нас є усі підстави, ухвалені усі необхідні закони для того, щоб це зробити в Україні заочно. Очевидно, що Путін не видасть Януковича ще багато років, допоки йому це не буде вигідно зробити", - наголосив Геращенко.

За його словами, у разі заочного осудження, Януковича під час засідань можуть представляти його адвокати, він також може брати у них участь за допомогою відеоконференцій. Після того, як йому буде оголошено обвинувальний вирок, екс-президент буде довічно розшукуватися "Інтерполом".

Геращенко додав, що через кілька років, Путін, можливо, таки погодиться видати Януковича, і тоді той відбуватиме покарання в Україні.