Харківські митники вляпались у аферу з несплати 6,8 млн грн податків

Завдяки сприянню корупціонерів-митників комерційна структура систематично поставляла за кордон нерозмитнене обладнання з Росії, в результаті чого держбюджет недоотримав 6,8 млн грн

Про це повідомляє Національна поліція України.

Правоохоронці встановили, що комерційна структура уклала низку зовнішньоекономічних контрактів з компаніями-нерезидентами на поставку обладнання, виробником якого є Росія. 

Упродовж 2015-2016 років, шляхом проведення безтоварних операцій товариство нібито придбало вказані товари у виробника. Проте, продукція даного суб'єкта господарювання на митну територію України офіційно не завозилась. 

Обладнання, яке ввозилось до країни контрабандними каналами, оприбутковувалось через фіктивні фірми. 

В подальшому за попередньою змовою зі співробітниками Харківської митниці представники товариства при оформленні продукції на експорт вказували завідомо недостовірні дані у вантажно-митних деклараціях.

Таким чином, попередньо встановлено, що сума збитків у вигляді несплати до державного бюджету податку на прибуток становить понад 6,8 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання директора та бухгалтера товариства, а також в офісі компанії.

Правоохоронці вилучили гроші в еквіваленті 604 тисячі гривень, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, бухгалтерську документацію, митні накладні та декларації, реєстраційні документи підприємств з ознаками фіктивності, а також штампи і печатки фіктивних фірм.