Мінекології анулювало ліцензії 25 підприємствам з переробки відходів

25 підприємствам з переробки небезпечних відходів анулювали ліцензії, а 10 отримали рішення про усунення виявлених порушень

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє "Урядовий портал".

Зазначається, що Мінприроди перевірило 35 із 294 підприємств, які працюють у сфері переробки небезпечних відходів на відповідність заявленої матеріально-технічної бази та  переліку документів ліцензійним умовам.

"25 підприємствам ми анулювали ліцензії. Ще 10 отримали рішення про усунення виявлених порушень. Цього мало для загальних висновків, але тренд уже очевидний", - зазначив Семерак.

Він розповів, що до цього часу ринок утилізації та переробки небезпечних відходів був нерегульований: «Це був штучно закритий ринок з багатомільярдним обігом, на якому ми взялися наводити порядок. За підрахунками експертів, обсяг ринку може досягати 10 млрд гривень».

За словами міністра, 23 листопада відбудеться засідання Апеляційної комісії Державної регуляторної служби, де кілька компаній, позбавлених ліцензій, спробують оскаржити ці рішення, і він має намір бути присутнім на ньому.