Міноборони Росії оплатило похорон тисячі військових за останній час

З 2013 по 2016 рік Міноборони Росії відшкодувало витрати на похорон більше тисячі діючих військовослужбовців і громадян, що проходили військові збори

Про це повідомляє Міноборони РФ, передає РБК.

Згідно з даними Міноборони, з 2013 по 2015 рік відомство щорічно виділяло на витрати за статтею «Відшкодування витрат на поховання» близько 5 млрд руб. У 2016 році сума витрат на поховання зросла до 5,9 млрд руб. У 2017 році планується витратити до 6,3 млрд руб.

У відомстві зростання цих витрат пояснюють щорічною індексацією тарифів на ритуальні послуги і установку і виготовлення надгробних пам'ятників. Крім того, позначається зростаючий курс іноземної валюти, що купується для оплати поховання військових пенсіонерів та учасників Великої Вітчизняної війни, які проживають в Литві, Латвії та Естонії. У департаменті інформації і масових комунікацій Міноборони повідомили, що міністерство має право змінювати суму відрахувань відповідно до зростання курсу.

Дані Міноборони не відповідають інформації на сайті Федерального казначейства щодо витрат на поховання у 2015 році: за його даними, Міноборони в 2015 році направило 6,04 млрд руб. на ці цілі. Військове відомство не прокоментувало розбіжність в даних.