Покараємо жорстко: Розенко обурився завищеними сумами в платіжках киян

Постачальники послуг, які розсилатимуть людям платіжки із завищеними цінами на газ та житлово-комунальні послуг, повинні бути покарані

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє прес-центр урядового порталу.

За його словами, відповідальність за свої дію нестимуть не лише зазначені особи, але й підприємства, які вимагатимуть повертати субсидії.

Розенко зазначив, що його просто обурила реакція "Київенерго" на зауваження уряду щодо величезних сум у рахунках киян за опалення.

"Йшлося не про те, що неправильно було застосовано постанову. Йшлося про те, що мешканцям понад 700 будинків, які обладнані лічильниками тепла, замість того, щоб їм було нараховано платіжки за фактом споживання послуг, застосували технологію, ніби у них лічильників немає. І в результаті понад 700 будинків (а це - 10% житлового фонду Києва) отримали завищені в 2-2,5 раза платіжки на ЖКП", - наголосив Розенко.

Міністр заявив, що члени "Київенерго", замість того, щоб розповідати про те, що не будуть перераховувати платіжки, повині були організувати прес-конференцію, "стати перед людьми на коліна" і вибачитися.

За словами Розенка, щодо цієї проблеми вже відбулась нарада на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом.

"І були присутні представники "Київенерго", я думаю, вони тепер почули прем'єра, якщо не почули тиждень тому. Уряд "не буде сидіти і спокійно спостерігати за такими маніпуляціями", - підсумував міністр.