Скасування держрегулювання зекономить для бізнесу 1 млрд грн, - Нефьодов

Скасування державного регулювання підприємницької діяльності дозволить українському бізнесу заощадити близько одного мільярда гривень

Про це під час засідання уряду заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє Еспресо.TV.

Про це він зазначив, говорячи про скасування мінімальної ціни на нотаріальні послуги. Він пояснив, що в державі досі діють достатньо дивні нормативи 1990-х років, відповідно до яких, є мінімальна оплата, яка повинна вноситися нотаріусом за умов, що цей ринок є дуже конкурентним. 

"Існує стара історія з приватизацією "Криворіжсталь", коли держава заплатила нотаріусу за переоформлення права власності 250 мільйонів гривень, як відсоток від величезної суми, яка надішла до держбюджету", - наголосив Нефьодов. 

За його словами, ситуація з державним регулюванням цін майже завжди призводить до наявності так званого сірого ринку, адже певна частина коштів в результаті повертається платнику нелегально.

"Тому ми хочемо прибрати це регулювання. За нашими оцінками, до 2020 року тільки це рішення дозволить зекономити для бізнесу близько 1 мільярда гривень", - підсумував Нефьодов.