У США хочуть перерахунку голосів на виборах президента у 3 штатах

Усе більше вчених та активістів закликають владу США перерахувати голоси на президентських виборах 2016 року в ключових штатах у зв'язку з тим, що результати могли бути змінені іноземними хакерами

Про це повідомляє The Guardian.

Група аналітиків, яка переконує кампанію Гілларі Клінтон приєднатися до своєї боротьби, готується надати докладний звіт про свою стурбованість у Конгрес і федеральні органи влади на початку наступного тижня.

У цьому документі йдеться про результати виборів у штатах Мічиган, Пенсільванія і Вісконсін, передає DT.UA з посиланням на The Guardian.

"Я зацікавлена в перевірці голосування", - сказала радник комісії зі сприяння виборам США та експерт з електронного голосування Барбара Сімонс.

Друга група аналітиків, очолювана засновником Національного інституту виборчого права Джоном Боніфазом і професором Алексом Хальдерманом, також виступає за перерахунок голосів.

Видання зазначає, що перегляд результатів голосування послідував через несподівану поразку Клінтон і після того, як розвідка США опублікувала звіти про вторгнення російських хакерів у регіональні виборчі комп'ютерні системи і про злом поштових сервісів посадових осіб Демократичної партії перед виборами.

Клінтон мінімально програла в Пенсільванії і Вісконсіні і ще може програти в Мічигані, де досі не оголошені остаточні результати голосування.