Збиття Іл-76: Назарову оголосили обвинувальний акт

У Павлоградському міськрайонному суді, де триває розгляд справи про збитий озброєними сепаратистами під Луганськом літак Іл-76 з 49 українськими військовими на борту, оприлюднили обвинувальний акт

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Назаров як керівник штабу АТО був зобов’язаний здійснювати керування військовими частинами, залученими до операції, аналізувати інформацію і прогнозувати ймовірні дії незаконних збройних формувань на Донбасі, однак, обіймаючи посаду, недбало поставився до виконання своїх службових обов’язків.

Крім того, в акті вказано, що Назаров достеменно знав про розташування на аеродромі Луганська груп бойовиків, озброєних ПЗРК, тобто "усвідомлював, що політ літаків на вказаний аеродром буде здійснюватись на територію противника" і був поінформований про "терористичну загрозу".

За даними прокурора, Віктор Назаров як керівник штабу АТО не організував протидію групам бойовиків і не гарантував безпеку українських військовослужбовців, відправлених до Луганська, що "призвело до вчинення теракту й загибелі 49 військовослужбовців". Матеріальні збитки держави, за даними з акту, оцінені в понад 28,7 мільйона гривень.