Найефективнішими для молоді є державні рішення, які розроблені за її участі, - Жданов

Понад 200 молодих експертів з усієї України взяли участь у регіональних обговореннях, експертних зустрічах та Skype конференціях та узагальненні результатів протягом роботи над проектом Закону України "Про молодь"

Про це повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов, передає прес-служба відомства.

Жданов наголосив, що тісна співпраця дає кращі результати та мотивує молодих людей безпосередньо долучатись до практичної реалізації молодіжної політики.

"Саме тому ми доклали максимум зусиль, щоб залучити молодь, молодіжних експертів до удосконалення законопроекту "Про молодь", - зазначив міністр.

Він висловив переконання у тому, що найбільш ефективними є ті державні рішення для молоді, які розроблені за її активної участі. Важливим результатом Всеукраїнського обговорення законопроекту є не тільки удосконалений текст закону. Головне — це усвідомлення молодими людьми, які брали участь у обговореннях, своєї ролі та відповідальності за майбутні зміни, що стосуються кожного. Як зауважив міністр, до співавторів законопроекту тепер можна сміливо додати українську молодь.

Під час прес-конференції народний депутат України, один із авторів проекту Закону України "Про молодь" Іван Крулько поінформував про нові підходи та основні напрями реалізації молодіжної політики.

Він зазначив, що законопроект став більш практичним і конкретним. Серед іншого, законопроект пропонує дев'ять нових визначень. 

Керівник програм з питань здоров'я та розвитку молоді ЮНІСЕФ в Україні Олена Сакович розповіла про досвід організації регіональних молодіжних обговорень і наголосила, що робота у цій спільній справі знайдеться для кожного.

Керівник відділу адвокації Реанімаційного Пакету реформ Вадим Міський акцентував на тому, що вже виросло нове покоління, яке може пропонувати свої рішення і відповідати за них. Він, зокрема, поінформував про заплановану діяльність Агенції з підтримки молодіжних ініціатив.