Позитивне рішення щодо безвізу для України є, - Климпуш-Цинцадзе

Позитивне рішеня щодо надання безвізового режиму Україні в Європейському Союзі є, але ми не є учасниками процесу його втілення

Про це розповіла віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі Еспресо.TV.

"Україна не є частиною переговорного процесу, тому що йдеться про діалог між трьома інституціями: Європейською Комісією, Європейською Радою і Європарламентом щодо механізму призупинення", - зазначила вона.

Також віце-прем'єр-міністр повідомила, що працюючи з європейськими партнерами, було зрозуміло, що безвіз отримати буде надзвичайно складно.

"Але рішення, яке було 17 листопада щодо позитивного схвалення Україні безвізового режиму, але так само, як і у випадку з Грузією, прив'язали його до вступу в дію можливого механізму призупинення безвізу з третіми країнами країн Шенгену - це великий крок вперед, який означає, що позитивне рішення є. Але зараз все впирається у ті процеси, які Україна не контролює", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.