У Франції мери міст обурилися через соціальну рекламу з геями

Голови щонайменше десяти французьких міст наказали прибрати з вулиць плакати з соціальною рекламою щодо профілактики СНІДу через зображення на них чоловічих гомосексуальних пар

Про це повідомляє ВВС.

Плакати із зображенням чоловіків-геїв були надіслані до 130 міст на виконання розпорядження французького уряду. Деякі плакати містили слоган: "З коханцем, з другом, з незнайомцем. Ситуації можуть бути різними. Так само, як і способи захисту".

Консервативно налаштовані французи розкритикували цю соціальну рекламу, назвавши її провокаційною і такою, що протирічить традиційним цінностям.

При цьому деякі з мерів, що розпорядилися прибрати плакати, спробували виправдатися та заперечили власну нетолерантність. Так, консервативний мер міста Ольне-су-Буа під Парижем Брюно Бешіза відкинув звинувачення в гомофобії, заявивши, що на постери з гетеросексуальними парами реагував би так само. Крістоф Бешу, мер західного міста Анже, заявив, що попросив прибрати плакати лише поблизу шкіл та на шляху шкільних автобусів через скарги місцевих жителів на таку соціальну рекламу.