Затримання "українського шпигуна": у зоні ризику ще 10 тисяч кримських військових

При пошуку чергового українського "диверсанта" або "шпигуна" Федеральна служба безпеки Росії використовує базу даних колишніх військових, яка зберігається у Криму

Про це у коментарі Еспресо.TV заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"ФСБ Росії знову вдалося до чергової провокації. Насправді вони йдуть дуже простим шляхом - вони просто використовують базу даних, яка зараз зберігається на територіях анексованої Республіки Крим. Мова йде про особові справи колишніх військовослужбовців, які вже не мають стосунку до служби у лавах Збройних сил України або Чорноморського флоту Російської Федерації", - зазначив Лисенко.

За його словами, на сьогодні це або вже пенсіонери, або ветерани військової служби, які не мають жодного стосунку до військових обов'язків.

"Вони зараз займаються суто цивільним життям. Але спецслужби Росії, щоб показати свою начебто ефективність, просто підіймають ці справи і оголошують когось черговим або шпигуном, або українським диверсантом. Можу сказати, що близько 10 тисяч таких справ, особових справ, зараз знаходиться в Криму, і це якраз є особлива група ризику, які сьогодні живуть мирним життям і взагалі вже забули, що таке військова служба", - наголосив речник Міноборони з питань АТО.

Він висловив упевненість, що ФСБ буде їх використовувати, і це не останнє затримання начебто шпигуна або українського диверсанта.