Балчун підтвердив, що "Укрзалізниця" підвищить ціни на квитки

Голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун закликав до публічної дискусії щодо питання підвищення тарифів на проїзд залізничним транспортом

Про це він написав у Facebook.

"Думаю, час покласти край медійним істерикам. Тема тарифів на перевезення надто серйозна, щоб спекулювати нею, граючи на нервах клієнтів і пасажирів. Політиканство і звичайний лобізм – треба речі називати своїми іменами", - написав Балчун

Він зауважив, що "можна було б показувати на тих, хто отримує надприбутки за рахунок низьких вантажних тарифів і дешевої національної валюти, і намагається формувати негативну громадську думку про нашу тарифну політику на 2017 рік".

"Та краще покласти на стіл прозорі і переконливі аргументи. Тому пропоную провести відкриту дискусію у рамках, наприклад, парламентського комітету з питань транспорту. Зберемо представників наших стратегічних клієнтів, Міністерства інфраструктури, депутатів, експертів. Запросимо журналістів, організуємо пряму трансляцію. Кожен представить свої міркування. Готові надати такий виїзний майданчик для дискусії, приміром, на нашому ДВРЗ", - заявив Балчун.

Він уточнив, що наступного тижня маємо здати пару десятків новозбудованих вагонів.

"Якраз буде можливість пересвідчитись, куди ми витрачаємо сьогодні гроші "Укрзалізниці" і куди мають піти кошти від підвищення тарифів. Зауважу, що наш фінансовий план на наступний рік одностайно рекомендовано міжнародним (Польща, Сербія, Україна) Правлінням "Укрзалізниці". Це зроблено після глибокого аналізу ситуації в нашій фірмі, після оцінки її сильних і слабких сторін, того, що відбувалось протягом останніх років, і того, що належить зробити найближчими роками", - написав Балчун.