Ми не хочемо, щоб "беркутівців" випустили "по-тихому", - активісти

Активісти пояснили причини блокування ви'їзду бійців підрозділу "Беркут" з Лук'янівського СІЗО на засідання Святошинського райсуду Києва, де мав відбутися допит Віктора Януковича

Про це повідомляється на сторінці мережі "Вільні люди" у Facebook.

"Вільні люди" блокують Лук'янівське СІЗО, аби не дати "беркутівцям", що розстрілювали активістів під час Революції Гідності, уникнути покарання", - зазначається у повідомленні.

Активісти заявили про появу інформації, що у справу збираються внести дані, які дозволять звільнити силовиків. 

"Цього ж дня триває допит Януковича через засоби відеозв'язку. Саме ця обставина може бути вирішальною", - наголошується у повідомленні.

Активісти вимагають, щоб бійці підрозділу "Беркут" залишилися під вартою.

"Ми вимагаємо, щоб "беркутівці" залишилися під вартою. Адже інформаційний шум від допиту Януковича може відволікти увагу від цієї справи, а силовиків "випустити по-тихому". Ми проконтролюємо, аби винні у смертях Героїв Небесної Сотні були покарані", - заявили активісти.

Зазначимо, Януковича мали допитати як свідка, запитання йому мали ставити із Святошинського районного суду міста Києва, де 1,5 роки слухається справа про розстріл 48 та поранення 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. На лаві підсудних - п’ятеро екс-працівників київського полку "Беркут".

Їх звинувачують у масовому вбивстві протестувальників, а також у скоєнні терористичного акту. Все це, згідно обвинувального акту, вони вчинили за наказом Віктора Януковича.