Новий дизайн "Ощадбанку" відзначили престижною міжнародною премією

Ребрендинг "Ощадбанку" удостоївся однієї з найпрестижніших у світі дизайну премії The Red Dot Design Award

Про це повідомляє PLATFORMA.

Новий дизайн, розроблений для державної фінустанови компанією Fedoriv, отримав премію в номінації "Комунікаційний дизайн".

"Репозиціонування бренду було засновано на слогані "Мій банк. Моя країна". Візуальна ідентичність була скорочена до простого напису. Колірна палітра від яскраво-жовтого до темно-зеленого передає сучасну ідентичність і нагадує український прапор", - пояснили своє рішення організатори премії.

У компанії-розробнику розповіли, що намагалися зробити дизайн зрозумілішим для людей.

"Державний банк не може розмовляти з людьми мовою високобюджетних відеороликів і дорогих постерів. Ми розчистили від сміття всю систему візуальної ідентичності, позбулися дубки-відсотка, залишили в логотипі тільки акуратний шрифт і помістили в нього ключовий дескриптор: "Мій банк. Моя країна", - зауважили в Fedoriv.

Німецька премія The Red Dot Design Award щороку відзначає найяскравіші проекти з усього світу. Перший конкурс відбувся в 1955 році. З того часу нагорода стала однією з найпрестижніших у галузі дизайну. Всі переможці виставляються у найбільшому в світі музеї дизайну в Ессені.