Поліція знайшла 15,6 тонн фальсифікованого алкоголю

На Київщині працівники столичного Управління захисту економіки та слідчі викрили підпільний цех з виробництва фальсифікованих горілчаних та коньячних виробів

Про це пише прес-служба поліції.

Обшуки проводились у Харківській, Сумській областях та Києві. Загальна вартість сягає понад мільйон гривень.

На Київщині викрили підпільний цех з виробництва фальсифікованих горілчаних та коньячних виробів. Організатори орендували приміщення на території заводу в с.м.т. Коцюбинське. Розповсюджували фальсифікат через роздрібні торговельні мережі Києва та столичного регіону під виглядом відомих марок іноземного та вітчизняного виробництва.

Під час проведення обшуку поліцейські вилучили бочки зі спиртовмісною рідиною, готовий до реалізації сурогат, обладнання для виробництва продукції, а також компоненти для її виготовлення.

Загалом вилучено 7 тонн фальсифікованої алкогольної продукції, вартість якої, за попередніми даними становить понад 340 тисяч гривень.

Крім того, в одному з гаражних боксів Оболонського району працівники управління вилучили 973,5 літрів фальсифікату.

На Харківщині у м. Лозова поліцейські виявили склад, де зберігалась фальсифікована продукція. Зокрема, горілка, шампанське та коньяк марковані підробленими марками акцизного податку України. 

У приміщеннях торговельної бази не тільки зберігався алкоголь, а також здійснювався продаж як дрібними, так і великими партіями.

Правоохоронці вилучили понад 10 тисяч пляшок фальсифікату: 340 ящиків горілки, 190 ящиків шампанського, 95 ящиків коньяку. Загальна вартість вилученого складає 659 тисяч гривень.

У Сумській області під час проведення профілактичних заходів працівники УЗЕ спільно з іншими підрозділами поліції у автомобілі 53-річного місцевого мешканця вилучили 2,5 тонн спирту. Водій транспортного засобу не зміг надати документів на дану продукцію.

На даний час працівники Управління захисту економіки Сумщини встановлюють канали надходження та збуту спирту.

Загалом оперативники територіальних підрозділів Департаменту вилучили понад 15,6 тонн алкогольної продукції на суму більше одного мільйона гривень.