На Київщині поліція затримала грузинського "злодія в законі"

У Київській області поліція затримала грузинського "злодія в законі", який разом зі своїми поплічниками підозрюється в організації незаконного зберігання зброї та вимаганні грошей з приватних підприємців

Про це повідомляє прес-служба Головне управління Національної поліції у Київській області.

"Затримали громадянина Грузії, який ґрунтовно підозрюється в організації злочинної діяльності на території Київського регіону", - сказано у повідомленні.

Під час особистого огляду у грузина оперативники виявили та вилучили пістолет, журналістське посвідчення та інші документи, якими він користувався на території України. Законність та осіб, причетних до їх видачі, зараз перевіряють.

За словами правоохоронців, у салоні автомобіля, на якому пересувався підозрюваний, було знайдено різноманітні лікарські засоби, пігулки невідомого походження, шматки бурштину. У поплічників іноземця, які приїхали його "визволяти", поліцейські виявили у кишені розкладні ножі, а в салоні автівки – біти.

"Громадянин Грузії упродовж десяти років перебуває нелегально на території держави. Він вже видворявся правоохоронцями за межі України, однак незаконно повернувся і продовжив свою злочинну діяльність", - додали у поліції.

Наразі за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо затримання інших учасників організованої злочинної групи.