Луценко розказав, у чому саме звинувачується Янукович

Екс-президента Віктора Януковича звинувачують у підписанні листа президенту Росії Володимиру Путіну з проханням ввести війська на територію України

Про це, перебуваючи біля будівлі Святошинського районного суду Києва, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

"Коротко зміст підозри, згідно вимог КПК, громадянину Януковичу я роз'яснив. Він зводиться до того, що Янукович, перебуваючи на території Російської Федерації, 1 березня 2014 року підписав лист на ім'я президента Російської Федерації Путіна, в якому запросив президента Російської Федерації Путіна ввести на територію України окупаційні війська Російської Федерації", - зазначив Луценко.

Він наголосив, що таким чином президент-втікач намагався вислужитися перед Кремлем.

"Тим самим Янукович вислужувався перед владою Російської Федерації, намагаючись отримати їхній подальший захист для безпечного перебування на території Російської Федерації, натомість надаючи послугу щодо видимості легітимності окупації нашої країни", - сказав генпрокурор.

Він додав, що в одному з інтерв'ю, яке Янукович дав у п'ятницю, він особисто підтвердив, що підписував відповідний лист.

Читайте також: Януковича звинувачують у розстрілі Майдану, а в суді він - свідок. Чому