На Чернігівщині поліція спіймала молодиків, які пограбували ощадкасу

Співробітники Головного управління Нацполіції в Чернігівській області разом з ніжинськими колегами встановила та затримала групу молодиків, причетних до низки злочинів на території області

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Серед скоєних молодиками злочинів, зокрема, розбійний напад на філію ощадкаси у Ніжині.

Два тижні тому до чергової частини Ніжинського відділу поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на ощадкасу в одному зі спальних районів Ніжина.

Касир ощадкаси повідомила: у відділення забігли двоє чоловіків у масках і, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, наказали їй віддати гроші з каси.

Один з нападників відкрив касу та забрав звідти близько 20 тисяч гривень. Його подільник в цей час контролював, щоб касир не натиснула "тривожну" кнопку. На момент скоєння злочину в приміщенні відвідувачів не було.

За результатами проведених оперативно-розшукових заходів, два тижні потому, поліцейські встановили та затримали п’ятьох злочинців.

Під час проведення обшуків у підозрюваних правоохоронці Чернігівщини виявили і вилучили речові докази та зброю.

Серед вилученого - пістолет, набої різних калібрів до мисливської та бойової вогнепальної зброї, балаклави, бейсбольні бити, а також пакет з речовиною, схожою на коноплю, мобільні телефони та інше. Крім цього, у вилучених мобільних телефонах поліція виявила відеозаписи нападів та побиття жертв.

Поліція Чернігівщини встановила, що підозрювані причетні не тільки до розбійного нападу в Ніжині, а й до низки пограбувань на території Чернігівської області.

Тривають слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Фото: npu.gov.ua