У Кличка обговорять скандальну реконструкцію театру на Андріївському узвозі

У Київській міській державній адміністрації відбудеться нарада, на якій обговорять питання з приводу фасаду нового Академічного драматичного театру на історичному Андріївському узвозі

Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко не підтвердив інформацію про те, що завтра відбудеться відкриття нового об’єкту, інформує УНІАН.

Він не надав інформації, коли фасад презентують, сказавши: "Подивимось".

Бондаренко зазначив, що в ході будівництва було змінено проект, який затверджувався на самому початку робіт. За його словами, архітектура змінилася після того, як був знайдений меценат для завершення будівництва.

"На сьогодні ми маємо споруду, яка зрозуміла автору проекту і архітектору, але не зрозуміла киянам. Можливо, знову ж таки спираючись і на думку ЮНЕСКО про те, що в традиційній історичній забудові з метою підкреслення конкретних історичних об’єктів можуть будуватися нові споруди, звичайно, вона має право на життя. Але я думаю, що і благодійник, і автор проекту мають вийти до киян і пояснити думку, задля якої конкретно таке архітектурне рішення було визначено в середовищі Андріївського узвозу", - прокоментував керівник апарату КМДА.

За його словами, можливо, є сенс змінити певні деталі для того, аби цей об’єкт підкреслював навколишню історичну архітектуру.

"Можливо, дійсно немає сенсу будувати псевдоісторичні будинки, і ЮНЕСКО дотримується цієї ж тенденції. Разом з тим про архітектурне рішення, можливо, слід трохи подумати. Поки що фасад не відкрито, тому це наводить на певні оптимістичні думки", - сказав Бондаренко.