У Transparency International закликали прискорити перевірку е-декларацій

Антикорупційний центр Transparency International Україна закликав Національне агентство запобігання корупції та Міністерство юстиції якнайшвидше розробити та ухвалити документи, необхідні для початку перевірки електронних декларацій

Про це йдеться у заяві  організації.

У зверненні зазначається, що мова йде про порядки проведення контролю та повної перевірки декларацій і здійснення моніторингу способу життя осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Також у центрі підкреслюють, що реєстрація цих нормативно-правових актів є необхідною умовою для старту проведення НАЗК повних перевірок декларацій та моніторингу стилю життя топ-посадовців. На жаль, Мін'юст визнав подані документи неякісними.

Нові документи повинні відповідати чинному законодавству та узгоджуватись з раніше прийнятими актами НАЗК та засадами його функціонування.

Водночас має бути встановлено механізм перевірки достовірності інформації з відкритих джерел, вдосконалено понятійний апарат, визначені зміст та межі предметів повної перевірки і моніторингу стилю життя.

Тому у Transparency International закликають всі зацікавлені сторони докластися до того, щоб порушники не змогли уникнути притягнення до відповідальності.