Янукович заявив, що ніколи не притягувався до кримінальної відповідальності

Під час відеодопиту у суді над 5 "беркутівцями", які масово розстрілювали євромайданівців, президент-втікач Віктор Янукович заявив, що раніше не притягувався до кримінальної відповідальності

Про це повідомляє Еспресо.TV.

На запитання судді, чи раніше притягувався до кримінальної відповідальності, Віктор Янукович відповів: "Ні".

Тим часом, у загальному доступі є інформація про те, що Янукович мав 2 судимості.

Все по теміДопит Януковича

15 грудня 1967 році у віці 17 років Віктор Янукович був уперше засуджений до 3 років позбавлення волі за участь у пограбуванні як член злочинного угруповання "Півновка". Покарання Віктор Янукович відбував у колонії Кременчука упродовж 6-7 місяців і був умовно-достроково звільнений на клопотання адміністрації за взірцеву поведінку.

8 червня 1970 року Віктор Янукович був повторно притягнутий до кримінальної відповідальності за заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості і засуджений на 2 роки позбавлення волі.

27 грудня 1978 року постановою Президії Донецького обласного суду обидва судових вироком щодо Януковича були скасовані за відсутністю складу злочину.

8 лютого 2005 року Донецька обласна прокуратура за вказівкою Генпрокуратури України відновила слідство у справі про можливі фальсифікації при знятті судимостей з Віктора Януковича. У жовтні 2005 року це розслідування було припинено "у зв'язку з відсутністю складу злочину".

28 березня 2006 було винесено ще одну постанову про відмову в порушенні кримінальної справи.

29 січня 2010 року генеральний прокурор України Олександр Медведько заявив, що Янукович в кінці 1960-х - початку 1970-х років був двічі засуджений і відбував покарання незаконно.