Фейгін оскаржив арешт Сущенка і звернеться до Страсбурзького суду

Захист українського журналіста Романа Сущенка оскаржив продовження йому арешту до кінця січня та звернеться до Страсбурзького суду

Про це заявив адвокат журналіста Марк Фейгін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що суд першої інстанції під час розгляду клопотання слідства щодо продовження арешту проігнорував деякі документи з посольства України. У них зазначається, що Сущенко може перебувати під домашнім арештом у будинку прийомів посольства в Москві.

"Мною була подана апеляційна скарга на постанову Лефортовського суду щодо продовження арешту мого підзахисного, в якій я прошу обрати йому більш м'який запобіжний захід - домашній арешт", - наголосив Фейгін.

Він додав, що найближчим часом звернеться до Європейського суду з прав людини у зв'язку з кримінальним переслідуванням журналіста.

"Спочатку мені потрібно вирішити деякі процесуальні питання, пов'язані з тим, що оскаржувана постанова про арешт мого підзахисного і рішення апеляційної інстанції, як і всі матеріали справи, знаходяться під грифом "секретно", що, вочевидь, робить неможливим їхнє залучення до скарги в Європейський суд", - підсумував Фейгін.

Все по темі: Затримання Сущенка