Надання безвізу свідчитиме про те, що ЄС на нашому боці, - Яценюк

Надання Україні безвізового режиму стане чітким сигналом того, що Європейський Союз знаходиться на боці держави

Про це під час візиту до Брюсселя заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, повідомляє Еспресо.TV

Він звернувся з промовою на засіданні Комітету Європарламенту у закордонних справах та нагадав, що Верховна Рада ухвалила 144 законодавчі акти, необхідні для виконання критеріїв ЄС для надання безвізового режиму.

"Очікуємо, що в найближчому майбутньому буде вирішене питання так званого механізму призупинки безвізового режиму", - наголосив Яценюк.

Він зазначив, що високо цінує рішення Комітету щодо скасування візового режиму для України.

"Це буде сильний і чіткий сигнал українському народу, що Європейський союз на нашому боці. Українська влада виконала, що обіцяла, і ми переконані, що ЄС виконає свою роботу. Для українського народу отримання безвізового режиму надзвичайно важливе. Це не просто слова – необхідні конкретні дії", - підсумував Яценюк.

За його словами, Україна закликає європейських друзів та партнерів завершити процедуру ратифікації Угоди про асоціацію та ЗВТ між Україною та ЄС.

"Високо ціную, що Європейський парламент уже ратифікував угоду. Очікуємо на остаточне завершення ратифікаційного процесу на національному рівні. Це взаємно вигідна ситуація – і для ЄС, і для українського народу", - додав очільник "Народного фронту". 

Щодо макроекономічної ситуації в Україні, Яценюк наголосив, що країна постала перед величезними викликами після російської агресії, незаконної анексії Криму "і того, як Росія розв’язала війну проти України, пославши своїх бойовиків у Донецьк і Луганськ".

"Україна втратила 20% своєї економіки і ми тимчасово втратили територію Луганська, Донецька і Криму. Наголошу – тимчасово втратили. Переконані, що з вашою потужною підтримкою та підтримкою вільного світу Україна відновить свою територіальну цілісність", - підсумував Яценюк.

Він додав, що в Україні, тим часом, спостерігаються перші ознаки макроекономічної стабілізації і певне зростання ВВП.

"Ми зупинили інфляцію, стабілізували курс валюти, і програми МВФ, Світового банку та макрофінансова підтримка ЄС дуже важливі для українського народу. Усі ці ознаки макроекономічної стабілізації показують, що ми на правильному шляху", - зазначив Яценюк.