Стали відомі подробиці про банду копів, яка катувала пенсіонера

Керівник карного розшуку створив і очолив банду, члени якої вимагали кошти від мешканця Кропивницького за надуманими звинуваченнями у педофілії

Про це повідомляє Генеральна прокуратура.

Крім чотирьох поліцейських до лав банди входив відомий у Кропивницькому "кримінальний авторитет". Він і навів перевертнів у погонах на свого колишнього знайомого – пенсіонера з Кропивницького, оскільки достовірно знав про наявність у потерпілого значної суми грошових коштів і вільної квартири у центрі міста.

На виконання детально опрацьованого злочинного плану бандити ввірвалися до квартири пенсіонера, прикували його кайданками, спричиняючи тілесні ушкодження, вимагали грошові кошти за закриття кримінального провадження.

Після чого, потерпілий був доставлений у відділення поліції до організатора, де залякування продовжилось. Чоловікові, вразі несплати коштів, погрожували фізичною розправою, притягненням до кримінальної відповідальності за педофілію та відібранням житла. Тож, він був вимушений почати процес продажу своєї квартири. При цьому, до моменту одержання грошових коштів його весь час супроводжував один із членів групи.

Учасникам банди оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди), ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла), ч.2 ст. 127 (катування), ч.5 ст.185 (крадіжка), ч.3 ст.15 ч.3 ст.365 (перевищення влади) та ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, з додатковою кваліфікацією – вчинення злочинів у складі організованої злочинної групи.