У Києві "касир" втік із $10,5 тис. через стелю обмінника

Чоловік ошукав сімейну пару на $10,5 тисячі під час обміну валют на Оболоні у Києві, зникнувши із готівкою через отвір у стелі приміщення

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зловмисника обґрунтовано підозрюють у скоєнні ще двох аналогічних злочинів у Святошинському та Дарницькому районах Києва.

14 листопада до чергової частини Оболонського управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік під приводом обміну валюти викрав $10,5 тисяч і втік у невідомому напрямку. 

Заявник розповів правоохоронцям, що домовився про валютну операцію через інтернет. Коли він віддав долари через віконце, псевдокасир нібито пішов за готівкою до сейфу, але назад не повернувся.

Через кілька хвилин ошуканий чоловік спробував відкрити вхідні двері, але зрозумів, що вони із дружиною та сином зачинені у приміщенні. Після цього киянин виламав внутрішні двері обмінника і виявив у стелі отвір, через який зловмисник втік із грошима.

Правоохоронці з’ясували, що невідомий орендував приміщення і зробив із нього муляж обмінного пункту з усією необхідною атрибутикою. Поліцейські ретельно оглянули приміщення та вилучили речові докази для проведення необхідних експертиз.

Того ж дня поліцейські встановили особу правопорушника та почали його пошуки. Провівши низку оперативно-розшукових заходів, оперативні працівники Святошинського управління поліції затримали підозрюваного чоловіка.

Ним виявився 20-річний уродженець Запорізької області, який приїхав до столиці на заробітки. За словами правопорушника, він раніше не мав проблем із законом.

Чоловік зізнався, що причетний до скоєння двох аналогічних злочинів у Святошинському та Дарницькому районі. Тоді йому вдалося "заробити" $22,5 тисячі.

За даним фактом слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років тюремного ув’язнення.

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

Фото: npu.gov.ua