За розгін Майдану міліції дали понад 30 млн грн хабарів, - ГПУ

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому заступнику начальника Департаменту громадської безпеки – начальнику управління МВС України

Про це повідомляють у ГПУ.

Екс-посадовця звинувачують в незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій та наданні у зв’язку з цим керівникам спецпідрозділів охорони громадського порядку МВС України у період грудня 2013 року – лютого 2014 року неправомірної вигоди у розмірі понад 30 млн грн за вчинення дій з використанням наданої їм влади та службового становища. Зокрема йому інкримінують активну протидію протестним акціям громадян із застосуванням працівниками правоохоронних органів надмірної сили та спеціальних засобів, тобто вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваного та інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення вищезазначених злочинів. Під час обшуків виявлено та вилучено 3 одиниці вогнепальної зброї, велику кількість набоїв до неї, комп’ютерну техніку та документи, що містять відомості, які можуть бути використані як доказ фактів та обставин, що встановлюються під час вказаного кримінального провадження.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців злочинів, вчинених під час цих подій, триває.