Геращенко розповіла, про що говоритимуть в Мінську у грудні

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську повинна відбутися 7 грудня

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що разом з очільником МЗС Павлом Клімкіним зустрілась з представником України в Тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою. Вони обговорили результати перемовин "нормандської четвірки", а також наступне засідання у Мінську.

"Вважаємо, що питання звільнення заручників до новорічних свят має стати ключовим завданням для мінських груп. Л. Кучма ще раз наголосив, що за ініціативою української сторони питання звільнення заручників буде заслухано на ТКГ 7 грудня як пріорітетне. Процес звільнення має бути розблокований. Про це вчора дуже чітко заявили і міністри закордонних справ Німеччини і Франції", - наголосила Геращенко.

За її словами, українська сторона має намір підняти питання демілітарізаціі міста Дебальцеве, а також блокування роботи КПВВ " Золоте".

"Бойовики пообіцяли на минулій зустрічі відкрити його 10 грудня. Вчора іх московські куратори не змогли надати будь - яких розумних пояснень, чому ж заблоковано "Золоте". Це питання було в центрі уваги міністрів Німеччини і Франції. Як і інші гуманітарні проблеми, як то недопуск в тюрми на окуповані територіі та РФ МКЧХ", - підсумувала Геращенко.