На Донбасі 1 боєць загинув, двоє поранені

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще двоє зазнали поранень

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

На Луганському напрямку бойові дії велися в кількох місцях - у Станиці Луганській, під Слов’яносербськом і в Попаснянському районі. Половина обстрілів з боку противника велася з важкого озброєння.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося шість ворожих обстрілів.

На Донецькому напрямку дві потужні перестрілки відбулися в авдіївській промзоні. Під час обстрілів противник активно застосовував міномети. Також противник порушив режим тиші на сусідніх позиціях - в Кам’янці та Опитному. 

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося чотири ворожих обстріли, зокрема два - із застосуванням важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку обстановка залишається без змін. Ворожі обстріли з важкого озброєння (міномети і танк) тривають у Мар’їнському районі та біля Азовського моря. 

По позиціях українських військ випущено 37 мінометних мін та п'ять танкових снарядів. Найбільша кількість ворожих обстрілів припала на Широкине. 

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема п'ять - із застосуванням важкого озброєння.