"Нормандській четвірці" вдалося досягти лише невеликого прогресу, - Штайнмайєр

На переговорах у "нормандському форматі" в Мінську досягнуто лише невеликого прогресу

Про це після завершення зустрічі глав МЗС України, Німеччини, Франції та Росії заявив німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє Deutsche Welle.

За його словами, погоджено подальше відведення військ від лінії розмежування на Донбасі, а також домовлено про здійснення до кінця цього року обміну великої кількості полонених.

Німецький міністр уточнив, що кількість зон для відведення військ збільшиться від трьох до семи, а Червоний Хрест отримає доступ до полонених і організовуватиме обмін ними.

Водночас міністри не змогли домовитись щодо "дорожньої карти" втілення угод, підписаних у Мінську в лютому 2015 року щодо врегулювання конфлікту на сході України. "Сьогодні з цим знову було важко", - наголосив Штайнмайєр після чотиригодинних переговорів.

"Залишається багато відкритих питань, але цього вечора було відчутним бажання як з боку Росії, так і України, щоб ця робота не тільки продовжувалася, але й по можливості була доведена до кінця", - пояснив Штайнмайєр.

Під час цієї зустрічі міністр закордонних справ України Павло Клімкін пред'явив чергові докази російської агресії проти України. Зокрема, він показав фото безпілотника "Орлан-10", який належить збройним силам Росії та здійснює польоти над Україною. Стартова позиція безпілотника була в місті Єйськ на території Росії.