Розгляд зняття недоторканності з Новинського мав проходити без адвокатів, - Луценко

Адвокат депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського лише зашкодив засіданню Комітету Ради з питань регламенту, який розглядав питання щодо зняття недоторканності з нардепа

Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що виступає категорично проти ведення слідства в прямом ефірі, адже абсурдність цієї ситуації показав відеодопит Віктора Януковича. 

За його словами, присутність адвокатів на засіданні Комітету Верховної Ради, як це було під час розгляду зняття недоторканості з Новинського, - це щось новеньке. Адже під час того засідання адвокати не просто підказували Новинському, що робити, а відкрито звинувачували Генпрокуратуру.

"Один з цих адвокатів - це керівник слідчого управління МВС в ті часи, коли руками слідчих Драбинка позбавили волі. Яка ще може бути вершина абсурду в екс-регіоналів? Формально завести справу на Драбинка, змусити його підписати охорону, яка стала конвоєм. І тепер ця ж людина, керівник слідства, вступає адвокатом Новинського і звинувачує ГПУ, що вона не хоче розкрити протоколи слідства", - наголосив Луценко.

Він додав, що народні депутати повинні творити закони, а не визначати, хто винен, а хто - ні.