Стала відома програма новорічних і різдвяних святкувань у Києві

На Новий рік і Різдво в Києві підготували особливу програму святкувань, що складається з понад 20 різноманітних подій

Про це розповіла заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, інформує прес-служба київської мерії.

"Цього року міська влада підготувала 21 новорічну акцію, покликану зробити свята цікавими та неповторними для киян і гостей міста. Зокрема вперше будуть встановлені тематичні фотозони: біля мерії - на новорічну тематику, на Поштовій площі - 10 стендів із країнами-переможцями Євробачення, а також фотозони на Софійській площі", - сказала Старостенко.

Крім того, за її словами, на новорічні канікули підготували 366 дитячих тематичних вистав у театрах.

У комунальних кінотеатрах будуть організовані резиденції Святого Миколая зі скриньками побажань. Авторів кращих з них нагородять квитками у кіно.

"Окрім головної новорічної локації святкові заходи відбудуться на Контрактовій і Поштовій площах, біля київської мерії і на Співочому полі у Печерському ландшафтному парку", - додала Старостенко.

За її словами, на Контрактовій площі з 23 грудня до 9 січня проводитиметься фестиваль "Казки старого Подолу" Best Arсtiс Fest, де виступатимуть народні колективи та зірки української естради.

Напередодні Дня Святого Миколая, 18 грудня, на Співочому полі відбудеться захід "Назустріч Святому Миколаю", під час якого виступлять учасники "Фабрики зірок". Також на дітей чекатимуть майстер-класи, написання листів Святому Миколаю. Діятиме фуд-корт із різноманітними традиційними стравами.

7-8 січня на Співочому полі кияни і гості міста зможуть зустріти українське Різдво разом із учасниками фестивалю "Країна Мрій Різдвяна".