Ситуація на Донбасі може загостритися протягом 2 місяців, - Турчинов

В найближчі два місяці російські військові та бойовики спробують загострити ситуацію на маріупольському напрямку в зоні АТО

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє прес-центр відомства.

За його словами, саме на Маріупольському напрямку за останні два місяця спостерігається найбільша активність окупантів за кількістю обстрілів і за спробами проникнення розвідувально-диверсійних груп, яку можна порівняти за напруженістю з ситуацією в районі промзони Авдіївки.

"Тому ми не можемо виключати, що в грудні-січні, до інавгурації нового президента Америки, росіяни все ж таки спробують суттєво загострити ситуацію, здійснивши локальні наступальні операції. При цьому найбільш небезпечним напрямком залишається маріупольський", - наголосив Турчинов.

Він зазначив, що для країни-агресора Маріуполь це стратегічна мета, адже має заводи та порт. Це пов'язано з тим, що економічна модель окупованого Донбасу не може самостійно функціонувати без фінансових дотацій Росії.

"І для росіян, у яких зараз серйозні економічні проблеми, ці дотації стають важкою ношею. Для компенсації втрат їм потрібні нові об'єкти пограбування, якась подоба працюючої економічної моделі", - підсумував Турчинов.