Турчинов вимагає ввести візи з Росією, щоб захистити Україну

Україна повинна ввести візовий режим з Росією через агресію держави

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє прес-центр відомства.

Він зазначив, що попри те, що в Росії працюють багато українських гастрабайтерів, яким довелося залишити країну через певні обставини, Україні треба виходити з інтересів держави.

"Безвізовий режим у нас має бути з Європою, а візовий режим, без будь-яких винятків - з Росією. У нас триває війна з Росією. І ми жорстко повинні контролювати будь-яке переміщення через українсько-російський кордон", - наголосив Турчинов.

Читайте також: Чи потрібно вводити візовий режим з Росією

За його словами, російські спецслужби на своїй території активно працюють з усіма групами громадян України. Зокрема, якщо хтось з українців представляє для спецслужб інтерес, вони починають вербування. Втім, якщо людина має мужність відмовитися, "її просто кидають за ґрати, розповідаючи, що вона злочинець або диверсант ГУР МО України". Зокрема, на його думку, подібну провокацію здійснили і щодо українського журналіста Романа Сущенка.

"Сьогодні наші країни розділяє не кордон, а лінія розмежування з агресором, яку вони в будь-який момент можуть перетворити на лінію фронту. Тому ми маємо жорстко контролювати будь-який перетин кордону. І візи - це один з інструментів контролю. Потрібна не тільки віза, а й чіткі правила перетину українсько-російського кордону з фіксацією і перевіркою всіх, хто його перетинає", - підсумував Турчинов.