Алеппо ризикує перетворитися на гігантське кладовище, - ООН

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Браєн закликав припинити облогу сирійського Алеппо через загрозу знищення жителів міста

Такий заклик він озвучив під час засідання Ради Безпеки ООН в середу, 30 листопада, повідомляє Deutsche Welle.

"Заради людяності ми закликаємо, ми просимо сторони і тих, хто має вплив, щоб вони зробили все, що в їхніх силах задля захисту цивільного населення і забезпечення доступу до блокованої частини східного Алеппо, перш ніж вона стане одним гігантським кладовищем", - наголосив О'Браєн.

За його словами, на тлі наближення зими час для дій спливає.

Національна коаліція опозиційних і революційних сил Сирії в листі до ООН також закликала "вжити негайних рішучих кроків задля захисту цивільних осіб в Алеппо і зупинити варварський наступ проти них".

Кілька країн 30 листопада спробували шляхом ухвалення резолюції ООН домогтися десятиденного припинення вогню в Алеппо, однак вони наразилися на спротив Росії.

Представник Великої Британії при ООН Меттью Райкрофт заявив, що Рада Безпеки не може діяти через позицію Росії, яка в жовтні заблокувала резолюцію щодо припинення бомбардувань Алеппо. Він звинуватив Москву в тому, що вона навмисно блокує надання медичної допомоги та доставку гуманітарних вантажів жителям.