МОЗ припинило фінансувати український Червоний Хрест

Непрозора звітність Червоного Хреста України за останні кілька років ставить під сумнів доцільність фінансування патронажної служби товариства за кошти державного бюджету

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"МОЗ України не бачить сенсу у дублюванні ТЧХУ функцій Мінсоцполітики в частині надання соціальних послуг самотнім непрацездатним громадянам похилого віку, дітям-сиротам, інвалідам, безпритульним, немічним та іншим соціально незахищеним верствам населення, які потребують турботи та підтримки", - йдеться у повідомленні міністерства.

Зазначено, що "численні правопорушення і непрозора звітність ТЧХУ за останні кілька років ставлять під сумнів доцільність фінансування патронажної служби Товариства за кошти державного бюджету".

У МОЗ уточнили, що за останні 2,5 роки на забезпечення діяльності ТЧХУ з державного бюджету було виділено 226,5 млн грн., які направили на виплату заробітної плати 3,1 тисячі працівників патронажної служби та служби розшуку.

"У всьому світі національні товариства Червоного Хреста фінансуються за рахунок благодійних пожертв донорських організацій, небайдужих громадян, членських внесків, а не з коштів держбюджету", - наголосили у МОЗ.