Польська художниця віддала 100 своїх гравюр, аби допомогти Україні

Живописець, графік і поетеса Ева Курилюк переказала 100 своїх літографій Польській гуманітарній акції (пол. - Polska Akcja Humanitarna), аби підтримати діяльність цієї організації на сході України

Про це повідомляє "Радіо Польща".

Ева Курилюк надала свої гравюри саме для того, аби допомогти постраждалим від війни на Донбасі, оскільки й сама добре пам’ятає післявоєнну зруйновану Варшаву. Тому, знаючи про потреби, які існують в Україні, вона вирішила допомогти.

PAH з 2014 року дбає про забезпечення продовольством літніх та вбогих людей, а також підтримує переселенців, які постраждали від війни на Донбасі.

Польська гуманітарна акція має власний інформаційний центр, де можна отримати юридичні поради, підтримку психолога або консультанта з працевлаштування. Окрім цього, PAH має в Україні власний дитсадок, до якого ходять 27 малюків. Здебільшого, це діти самотніх матерів, які, завдяки тому, що дитина перебуває під опікою, можуть ходити на роботу. 250 родин матерів-одиначок, які знаходяться в особливо скрутному становищі, також отримують соціальну допомогу на поточні витрати у розмірі приблизно 120 злотих (понад 700 грн).

Графіку Еви Курилюк можна купити в доброчинній інтернет-крамниці Польської гуманітарної акції. Кожну з її праць оцінено у 1000 злотих. Всі вони походять з обмеженої серії, створеної в 1973 році на замовлення віденської галереї Крістіана М. Небегая. Адреса інтернет-крамниці - www.sklep-pah.pl.