Порошенку доповіли про перші успішні повітряні стрільби біля Криму

Незважаючи на погрози Росії, Україна сьогодні і завтра проводитиме заплановані навчання, в тому числі і випробування керованих зенітних ракет

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час вручення штандарту батальону Національної гвардії імені генерала Кульчицького, передає Еспресо.TV.

"Незважаючи на погрози Російської Федерації ми сьогодні і завтра проводимо заплановані навчання, в тому числі і випробування керованих зенітних ракет. Бо за 23 роки система протиповітряної оборони була знищена, а
нам зараз треба побудувати повітряний захист Києва і всієї України і ніхто нас не зупинить, ми будемо діяти в інтересах безпеки нашої країни", - сказав Порошенко.

"Вже зараз надійшли перші повідомлення про успішні пуски, які були проведені сьогодні зранку", - додав він.

За його словами, в цих навчаннях також беруть участь бойова і транспортна авіація, підрозділи зенітно-ракетних і радіотехнічних військ.

"Хочу наголосити, що пуски відбуваються на повітряному просторі України над відкритим морем в повній відповідності до міжнародного права. Навчання проводяться незалежно від заяв Москви і ще раз наголошую, що єдина причина, яка змушує робити ці навчання  - це готовність до повномасштабного вторгнення нашого агресивного сусіда", - додав президент.